Ditt ”Mindset” i sälj – en nyckel för att lyckas

Ditt ”Mindset” i sälj – en nyckel för att lyckas

I jobbet som Säljare kan din mentalitet eller ”mindset”, för att använda en populär fras, vara ditt absolut kraftfullaste verktyg eller din största fiende.
Givetvis är säljstrategier, produktkunskap och kommunikationsfärdigheter viktiga delar i en framgångsrik säljkarriär, men det är din mentalitet som är den största drivande kraften bakom din potentiella framgång.

Här kommer ett par insikter varför det är otroligt viktigt att ha rätt mindset, inställning och disciplin inom sälj:

  1. Härdighet: Att få ett ”nej” från en kund är en naturlig del av säljyrket men kan vara jobbigt i stunden. Ett starkt mindset gör att du snabbt återhämtar dig från när kunderna säger nej och du kan det som en lärdom istället för en personlig motgång. Det handlar om att se varje “nej” som ett steg närmare nästa “ja.”
  2. Positivitet: En positiv mentalitet kan vara smittsam. När du närmar dig potentiella kunder med entusiasm och självförtroende är det mer troligt att det smittar av sig på dem. Människor dras till dem som utstrålar positivitet, vilket gör det lättare att bygga relationer.
  3. Anpassningsförmåga: Att ständigt utvecklas och lära sig nya saker är i dagens snabba utveckling på marknaden otroligt viktigt. Att ha en “growth mindset” innebär att du är öppen för förändring och kontinuerligt söker sätt att förbättra dig. Det handlar om att anpassa sig till nya teknologier, säljtekniker och dina kunders preferenser och utmaningar.
  4. Målinriktning: En stark försäljningsmentalitet är att du är målfokuserad. Du sätter tydliga, uppnåeliga mål på dag, vecko-och månadsbasis och arbetar kontinuerligt och disciplinerat för att nå dem. Din mentalitet driver dig framåt och håller dig fokuserad på dina mål och hur du ska uppnå dem.
  1. Kundcentrerat tillvägagångssätt: En framgångsrik försäljningsmentalitet prioriterar kundens behov och ”pain points”. Det handlar om aktivt lyssnande, empati och att du har förmågan att leverera lösningar som är direkt anpassade till dina kunders situation.
  1. Självförtroende: Självförtroende i din produkt och din förmåga att hjälpa dina kunder är avgörande. En positiv mentalitet stärker ditt självförtroende och gör det betydligt enklare för dig att övertyga potentiella köpare.
  1. Uthållighet: Försäljning kan vara utmanande, med dagliga motgångar och hinder. En motståndskraftig mentalitet gör att du kan fortsätta trycka framåt även när det är som tuffast.
  1. Lärande och tillväxt: Att applicera din inställning och mentalitet på kontinuerlig förbättring och lärande innebär att du alltid söker efter sätt att förbättra dina färdigheter, kunskaper och prestation. Ett konkret exempel är att gå till den personen som presterar bäst på företaget som säljare och gör en intervju. Har du den inställningen kommer du garanterat vara i framkant av ditt område och på företaget.
 

En vinnande mentalitet inom försäljning handlar om mycket mer än bara att göra sporadiska affärer. Det handlar om att du vill bli den bästa versionen av dig själv och maximera din fulla potential. Så, när du funderar på vad som skiljer de bättre säljarna från de sämre, kom ihåg att mentalitet, inställning och disciplin är otroligt viktiga och kanske avgörande faktorer.


På Deeals arbetar vi ständigt med personlig utveckling. Passar det för dig, då rekommenderar vi starkt att du lämnar in din intresseanmälan här.

Dela artikeln på sociala medier