Öka engagemang och konvertering på dina kalla mail med de här tipsen

Öka engagemang och konvertering på dina kalla mail med de här tipsen

Det har aldrig varit svårare än idag att fånga potentiella kunders uppmärksamhet och differentiera dig från konkurrenterna.

Men med en väl avvägd strategi och metod för dina kalla e-postmeddelanden använder du ett väl beprövat sätt att nå ut till din målgrupp. Om vi utgår från att du förstått att ditt kalla mail behöver vara personaliserat och branschspecifikt då återstår frågan;
Varför konverterar det inte?

Det finns en sak som kan förbättra dina chanser att öka konverteringen: effektiva uppföljningsmail.

Varför är uppföljning så viktig inom kalla e-postkontakter? Det finns flera skäl till detta:

1) Ökar svarsfrekvensen: Inom B2B-branschen är potentiella kunder ofta överväldigade av arbete och andra förpliktelser. Därför är det inte ovanligt att ditt första mail passerar obemärkt förbi eller att de helt enkelt inte har tid att svara. Genom att konsekvent följa upp ökar du chanserna att göra ett bestående intryck och därmed förbättra konverteringen.
Att visa beslutsamhet i dina uppföljningar, utan att vara påträngande, sätter dig också i en fördelaktig position gentemot konkurrenterna.

2) Visa äkta intresse: I en värld där kunder dagligen bombarderas med generiska och opersonliga meddelanden, blir det alltmer värdefullt att ta sig tiden att följa upp. Det visar ditt genuina intresse för kundens behov och ditt engagemang för deras framgång. Denna personliga touch hjälper till att bygga förtroende över tid och gör potentiella kunder mer benägna att välja din produkt eller tjänst då du kraftigt ökar din trovärdighet.

Nu när vi gått igenom varför uppföljning är viktigt, låt oss också besvara den brinnande frågan:

Hur ofta bör du skicka uppföljningsmajl? Svaret är inte enkelt, eftersom det beror på flera faktorer, inklusive bransch, företagets storlek och de specifika prospekten du riktar dig till. Att hitta den perfekta balansen mellan ihärdighet och att undvika att vara påträngande är avgörande. Att bombardera en potentiell kund med för många uppföljningar kan ha motsatt effekt och skada ditt förtroende. Det är därför avgörande att hitta rätt tidpunkt för varje uppföljning.

Här är några riktlinjer att förhålla sig till:

1) Efter det första mailet: Vi har funnit att det bästa tidsspannet för ditt nästa uppföljningsmeddelande är 2 till 3 dagar. Det ger ledningen tillräckligt med tid att komma ikapp med sina mail och återkomma till dig om de är intresserade.

2) För efterföljande uppföljningar: Var försiktig och sprid ut eventuella ytterligare uppföljningar med 4 till 7 dagar mellanrum, särskilt om prospekten ännu inte visat något intresse.

3) Avslutningsmail: Ett artigt avslutningsmeddelande kan skickas efter 2 veckor utan svar. Med detta mail visar du helt enkelt att du går vidare men alltid är tillgänglig om de önskar återuppta kontakten i framtiden.

När du utformar ditt uppföljningsmail är det viktigt att hålla det kort och koncist. Ett uppföljningsmail bör vara kortare än det ursprungliga mailet, idealiskt mellan 20 och 70 ord. Använd detta tillfälle för att påminna prospekten om ditt tidigare mail, förklara varför du tar kontakt och inkludera en tydlig actionplan. Varje ord i ditt mailet bör ha ett tydligt syfte. Om en mening eller ett stycke inte bidrar till att förmedla ditt budskap, överväg att klippa bort det. Ett välskrivet uppföljningsmail som är rakt på sak har betydligt mycket större chans att få ett svar.

Genom att konsekvent nå ut till potentiella kunder, visa äkta intresse och bygga förtroende över tid kan du öka dina chanser att förvandla prospekten till lojala kunder.

Ett tips är att inte se din mailoutreach som en quick fix utan snarare som ett långsiktigt starkt komplement till telefon och möten. Lär dig av vad som fungerar och inte fungerar och arbeta löpande på att förfina och förbättra din kommunikation.

Ett verktyg som vi på Deeals har goda erfarenheter av är Zaplify – med Zaplify når du dina prospekts med personliga meddelanden både via email och Linkedin.
Vill du testa verktyget erbjuder Zaplify en gratis version som är super att börja med.

Kom ihåg Hitta rätt balans i din uppföljningsfrekvens, utnyttja gynnsamma ögonblick och håll dina uppföljningsmail kortfattade och ändamålsenliga. Med dessa strategier på plats är du väl på väg att uppnå högre konverteringsgrader och större framgång i dina kampanjer med kalla mail. Om du fortfarande har en osäkerhet om hur du kan förbättra din konverteringsgrad, tveka inte att kontakta oss på Deeals här! Vi finns för att hjälpa dig öka säljet.

Dela artikeln på sociala medier